Recepty pro přípravu kávy

 
  LEDOVÉ KÁVY
  Ledová káva
400g vanilkové zmrzliny, 2cl instantní kávy (nebo 400g mokka zmrzliny), 150 ml smetany, cukr podle chuti, 4 čokoládové boby na ozdobu
vanilkovou zmrzlinu necháme trochu změknout, instantní kávu smícháme se dvěma lžícemi horké vody a nalijeme na zmrzlinu, metličkou zamícháme a nalijeme do vysokých sklenic asi do poloviny a dolít lehce metličkou našlehanou smetanou. Ozdobit čokoládovými boby.
  Ledové cappuccino
1/8l ledového espressa nebo silné filtrované kávy, 1/2 šálku mléka, 1/8l mokka likéru, 1 porce šlehačky (našlehané,oslazené vanilkovým cukrem), trochu kakaa na posyp
kávu s mlékem a mokka likérem zamícháme a nalijeme do sklenice, přidáme šlehačku a posypeme kakaem.
  Espresso Sorbeto
350 ml uvařeného espressa, 4 kostky cukru, 450 ml polotučného mléka
espresso necháme zmrznout na ledové kostky, zmrzlé espresso s dalšími ingrediencemi dáme do mixéru a alespoň 3 min mixujeme ( tříšť), nalijeme do zmrzlých sklenic
4 – 6 porcí
  Coffee Cobler Bourbon
2 lžíce drceného ledu, panák Bourbonu, panák mokka likéru, silná ledová káva k doplnění
led dáme do vysoké sklenice, na něj nalijeme bourbon s likérem, dolijeme kávou a podle chuti osladíme, servírujeme s brčkem
1 porce
  HORKÉ KÁVY
  Irish Coffee
2 šálky šlehačky, 400 ml silné kávy, 4 čl cukru, 8 lžic Irské Whiskey
šlehačku lehce našleháme (měkká pěna) a dáme do lednice, do každé sklenice dáme 2 čl cukru, do 2/3 nalijeme silnou kávu, přidáme 4 lžíce whiskey a navrch lžíci šlehačky a na šlehačku ještě opatrně ! nalijeme trochu kávy
  Farizej
100 ml šlehačky, 4 šálky horké silné kávy (0,5l), 6-8 čl cukru, 8 lžic tmavého cukru
vyšleháme pevnou šlehačku ( podle přání s cukrem), 4 šálky předehřejeme a rozlijeme do nich horkou kávu, do každého šálku přidáme 1-2 čl cukru a 2 lžíce rumu a zamícháme, šlehačkou ozdobíme každý šálek
  PODLE PŘÁNÍ HORKOU ČI STUDENOU KÁVU
  Kořeněná káva
2 čerstvé fíky, 4 lžíce amaretta, 4 šálky horké kávy, 1 tyčinka skořice, 4 hřebíčky, 2 špetky kardamomu, 2 špetky muškátového květu, 40g hnědého cukru
fíky omyjeme a rozpůlíme, ameretto nalijeme do misky a ponoříme do něj rozpůlené fíky, mezitím kávu smícháme se skořicí, hřebíčkem, kardamomem, muškátovým květem, cukrem a zahřejeme až skoro k varu a necháme 5 min táhnout ( nevařit !), scedíme do 4 sklenic, fíky napíchneme na skořici a posadíme na okraj sklenice, zbylé amaretto dolijeme do sklenic a ihned podáváme
4 porce
  Kaffee St. Petersburg
4 šálky kávy, 6 čl cukru, 2 hřebíčky, 1/4 tyčinky skořice, špetka mleté vanilky,1 spirála z citrónové kůry, 400 ml pomerančové šťávy, 80 ml koňaku, 20 ml Contreau ( likér) , 1/ 2 čl kakaa, 4 mini pomeranče, 80 ml kondenzovaného mléka
do kastrůlku dáme pomerančovou šťávu, 1/2 šálku kávy, hřebíček, citrónovou spirálu, skořici, cukr – přivedeme k varu, přilijeme alkohol a zapálíme – flambujeme- zalijeme zbylou kávou; mléko a vanilku v mixéru našleháme do pěny ( můžeme přidat ztužovač), kávu nalijeme do šálků, přidáme mléčnou pěnu a posypeme kakaem, sklenice zdobíme malými pomeranči
4 porce
 

Kaffee Curacao
1/8 l mléka, 25g tmavé čokoládové polevy , 1/8 l silné kávy, 50 ml pomerančového likéru ( curacao), 1/2 šálku šlehačky, 2 čl čokoládového posypu
mléko a čokoládu přivedeme k varu, občas zamícháme, horkou kávu smícháme s likérem a zahřejeme až vznikne hedvábný bod; šlehačku našleháme do měkké pěny; vše rozlijeme do dvou šálků a ozdobíme šlehačkou a posypeme čokoládou

 

   
   
   
   

Zpět na úvodní stranu kávy

Hlavní strana

Stáhněte si: Letáček na kávu (139 kB)

 

Těšíme se na Vaší návštěvu

• Igel • Haškova 5, Praha 7 • +420602879152 / +420602382597 •
www.cajkorenikava.czigel-cz@volny.cz
©2007–2016 Igel, všechna práva vyhrazena