Desatero milovníka kávy

 
 
  1. Kávu uchováváme na chladném, suchém místě. Pokud ji dáme do ledničky dbáme na to aby byl v uzavřené nádobě.
  2. Nakupujeme takové množství kávy, které odpovídá naší spotřebě a pokud máme kvalitní mlýnek umeleme si ji doma těsně před přípravou.
  3. Kávomlýnek udržujeme v čistotě, vždy odstraníme zbytky kávy, která v mlýnku časem žlukne.
  4. Semíláním kávy na tzv. pudr poškozuje její kvalitu a zbytečně ztrácí aroma a hořkne.
  5. Káva nejlépe chutná a nejdůstojněji vypadá v porcelánovém šálku. Ovšem skleněné, keramické, nerezové či emailové nádoby jsou rovněž vhodné. Nedoporučujeme používání nádob z barevných kovů, ovlivňují chuť nápoje.
  6. Ke spaření kávy používáme čerstvou vodu, nejlépe stolní, kterou odstavíme těsně před bodem varu.
  7. Kávu v džezvě nikdy nepřevařujeme, pouze přivádíme k varu ( 3x za sebou) a hned odstavíme.
  8. Nikdy kávu znovu neohříváme, ztrácí aroma a je trpká.
  9. Hotový nápoj je mnohonásobně chutnější z předem vyhřátých šálků. Před použitím stačí na chvilku naplnit servírovací nádobí horkou vodou.
  10. Nádoby určené k přípravě kávy neumýváme s ostatním nádobím a nepoužíváme čistící prostředky.
   
   
   
   

Zpět na úvodní stranu kávy

Hlavní strana

Stáhněte si: Letáček na kávu (139 kB)

 

Těšíme se na Vaší návštěvu

• Igel • Haškova 5, Praha 7 • +420602879152 / +420602382597 •
www.cajkorenikava.czigel-cz@volny.cz
©2007–2016 Igel, všechna práva vyhrazena