Zázvor

 
  Má léčivé účinky při zažívacích potížích a nevolnostech při cestování, v těhotenství, po chemoterapii, operacích, příznivě působí na bolest hlavy. Zlepšuje krevní oběh. Má značné aseptické vlastnosti, které využíváme při při střevních chřipkách a při nachlazení. Podporuje střevní peristaltiku a odstraňuje nadýmání. V Indii se užívá ke zlepšení paměti.
Využívá se ve sladké i slané kuchyni (sušenky, zázvorky). Pro 4 porce používáme až 1 lžíci strouhaného čerstvého zázvoru, nebo 1 čl mletého. Připravuje ne něm kuře, hovězí maso,ryby, špenát, je součástí kečupů, salátů, čínských pokrmů.

Seznam jednodruhových koření

Hlavní strana

Stáhněte si: Letáček na koření (161 kB)

 

Těšíme se na Vaší návštěvu

• Igel • Haškova 5, Praha 7 • +420602879152 / +420602382597 •
www.cajkorenikava.czinfo@cajkorenikava.cz
©2007–2016 Igel, všechna práva vyhrazena