Skořice

 
  Skořice je léčivá, zlepšuje trávení, působí proti nadýmání a nevolnosti. Stimuluje nervy. Indičtí lékaři ji považují za účinnou v prevenci rakoviny za afrodiziakum, pomáhá také při nachlazení.
Skořicí celou i mletou ochucujeme sladké i slané pokrmy. Skořice neodmyslitelně patří do indických, arabských, španělských i čínských masitých pokrmů, používá se k ochucení čokolád, kompotů, moučníků (zvláště jablečných a ořechových), sušenek, závinů, koláčů, krémů, kávy, čajů, svařeného vína, k aromatizaci olejů a octů.

Seznam jednodruhových koření

Hlavní strana

Stáhněte si: Letáček na koření (161 kB)

 

Těšíme se na Vaší návštěvu

• Igel • Haškova 5, Praha 7 • +420602879152 / +420602382597 •
www.cajkorenikava.czinfo@cajkorenikava.cz
©2007–2016 Igel, všechna práva vyhrazena