Nové koření

 
  Podporuje zažívání, brání nadýmání a povzbuzuje chuť k jídlu.
Využívá se v potravinářském průmyslu ( kečupy, nakládaná zelenina, uzeniny, konzervy aj.) a také se jím aromatizují káva a čaj ( spolu s hřebíčkem, skořicí, kardamomem, užívá se do směsí koření.
V kuchyni se nové koření používá do tíže stravitelných pokrmů, je běžné do polévek (vývary, bílé polévky), omáček (svíčková aj.), paštik, marinád, na hovězí maso, ryby, zvěřinu, drůbež, při zabijačce, k nakládání hub, zeleniny apod. lze jím kořenit i špenát a mangold, hruškový a reveňový kompot, sladké pečivo a džemy.

Seznam jednodruhových koření

Hlavní strana

Stáhněte si: Letáček na koření (161 kB)

 

Těšíme se na Vaší návštěvu

• Igel • Haškova 5, Praha 7 • +420602879152 / +420602382597 •
www.cajkorenikava.czinfo@cajkorenikava.cz
©2007–2016 Igel, všechna práva vyhrazena