Kurkuma

 
  Kurkuma obsahuje silici s charakteristickou vůní, připomínající zázvor a pomeranče, a také žluté barvivo kurkumám. Chutná slabě palčivě. Využívá se pro podporu chuti k jídlu, při léčení ledvin, žlučníku a jater, používá se do mastí na kožní choroby. Prospívá diabetikům, metabolizuje glukózu v krvi.
Slouží jako zdraví prospěšné potravinářské barvivo do tuků, sýrů, likérů, ale i látek a dřeva. V kuchyni se používá ve vegetariánské stravě, v indických pokrmech ke kořenění rýže, do moučníků, knedlíků, bramborových placek a těst, luštěnin, omáček,dušených a pečených mas apod. je základem směsí koření karí a součástí dalších potravinářských výrobků (hořčice, omáček). Užívá se jako zdraví prospěšnější a levnější náhražka šafránu.

Seznam jednodruhových koření

Hlavní strana

Stáhněte si: Letáček na koření (161 kB)

 

Těšíme se na Vaší návštěvu

• Igel • Haškova 5, Praha 7 • +420602879152 / +420602382597 •
www.cajkorenikava.czinfo@cajkorenikava.cz
©2007–2016 Igel, všechna práva vyhrazena