Koriandr

 
  Koriandr omezuje růst bakterií, povzbudivě působí na činnost žaludku i střev, omezuje nadýmání a údajně podle indických pramenů zvyšuje činnost mozku a tiší migrénu.
V kuchyni se užívá celý nebo mletý, má jemnou nasládlou chuť s lehce pomerančovou vůní, do sladkých i slaných pokrmů, ve východní Asii zmírňuje chuť ostrých pokrmů, hojně se užívá v arabských kuchyních do mas se zeleninou, častý je v indické a středo- a jihoamerické kuchyni. Přidává se do směsí karí, anglické pudinkové směsi, používá se k nakládání zeleniny, do zelí, zeleninových pokrmů, do likérů, čokolády aj.

Seznam jednodruhových koření

Hlavní strana

Stáhněte si: Letáček na koření (161 kB)

 

Těšíme se na Vaší návštěvu

• Igel • Haškova 5, Praha 7 • +420602879152 / +420602382597 •
www.cajkorenikava.czinfo@cajkorenikava.cz
©2007–2016 Igel, všechna práva vyhrazena