Kmín římský

 
  Kmín římský prý podporuje chuť k jídlu, hojně se používá pro úlevu při žaludečních potížích, plynatosti, kolice, průjmu.
Má silnou, kořeněnou a sladkou vůni s trochu hořkou a ostrou chutí. Pražení za sucha před rozemletím dovolí vyniknout ořechové chuti, koření je méně trpké.
Používá se do polévek a dušených jídel, zvláště do marockých jehněčích jídel a mexických masitých jídel, jako chilli con carne. Dále do zeleninových, rýžových a luštěninových jídel, kyselé zelí, pikantní nakládaná zelenina, uzeniny a münsterský sýr.

Seznam jednodruhových koření

Hlavní strana

Stáhněte si: Letáček na koření (161 kB)

 

Těšíme se na Vaší návštěvu

• Igel • Haškova 5, Praha 7 • +420602879152 / +420602382597 •
www.cajkorenikava.czinfo@cajkorenikava.cz
©2007–2016 Igel, všechna práva vyhrazena