Chilli

 
  Chilli podporuje tvorbu slin a žaludečních šťáv, zlepšuje trávení a krevní oběh. Pomáhá i při bolestech hlavy, prospívá žaludečnímu a střevnímu traktu, u zdravých lidí dokonce chrání před žaludečními vředy. Kapsaicin stimuluje tvorbu endorfinů působících na dobrou náledu. Ostrá paprika chrání také před infekcí, snižuje obsah cholesterolu v krvi, působí proti obezitě.
Papričky chilli se požívají celé nebo mleté, připravuje se z nich i pasta,omáčka tabasco s přídavkem octa nebo chilli olej a mnoho dalších směsí a přípravků (sambal,kari). V kuchyni je chilli součástí ostrých pokrmů. Kořeníme jím opatrně, v menších dávkách indické, čínské, jihoamerické pokrmy, ryby a guláše, přidáváme i při nakládání zeleniny.

Seznam jednodruhových koření

Hlavní strana

Stáhněte si: Letáček na koření (161 kB)

 

Těšíme se na Vaší návštěvu

• Igel • Haškova 5, Praha 7 • +420602879152 / +420602382597 •
www.cajkorenikava.czinfo@cajkorenikava.cz
©2007–2016 Igel, všechna práva vyhrazena