Česnek

 
  Účinné složky česneku mají antibakteriální vlastnosti (čerstvý),celkově posiluje imunitní systém. Česnek se uplatňuje v prevenci rakoviny žaludku, prsu, kůže, tlustého střeva. Snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi, podporuje koronární cévy (3 stroužky denně po několik měsíců), reguluje hladinu cukru v krvi. Povzbuzuje trávení, zklidňuje střeva, zlepšuje dýchání, desinfikuje střevní trakt, působí i proti parazitům a nákazám.
Jako koření se používá hlavně čerstvý, používá se však i sušený česnek v prášku, plátcích nebo granulovaný a česnekové pasty v soli či tuku. Je neodmyslitelný při úpravě skopového masa, v uzeninách,mletých masech,ale i v majonézách,pomazánkách omáčkách, salátech, polévkách, v bramborových pokrmech aj.

Seznam jednodruhových koření

Hlavní strana

Stáhněte si: Letáček na koření (161 kB)

 

Těšíme se na Vaší návštěvu

• Igel • Haškova 5, Praha 7 • +420602879152 / +420602382597 •
www.cajkorenikava.czinfo@cajkorenikava.cz
©2007–2016 Igel, všechna práva vyhrazena