Kmín černý - Černucha

 
  Používána indickými kořenáři a lékaři jako stimulans a k léčbě plynatosti, nechutenství a střevních potížích.
Semena mají málo aroma, ale když se rozemnou mezi prsty, vydávají vůni jako pepř. Dále mají bylinkovou chuť podobnou oreganu nebo mrkvi.
Hojně se používá v indické kuchyni do luštěninových a zeleninových jídel, pikantní nakládané zeleniny a čatní. Semeny se často posypává chléb, kterému dávají zřetelnou pepřovou chuť. V kuchyních blízkého východu se semeny sypou chleby a koláče.

Seznam jednodruhových koření

Hlavní strana

Stáhněte si: Letáček na koření (161 kB)

 

Těšíme se na Vaší návštěvu

• Igel • Haškova 5, Praha 7 • +420602879152 / +420602382597 •
www.cajkorenikava.czinfo@cajkorenikava.cz
©2007–2016 Igel, všechna práva vyhrazena