Badyán

 
  Má výraznou kořennou a nasládlou chuť připomínající anýz, ale je jemnější. Podporuje trávení, zklidňuje zažívací trakt,působí proti kašli, užívá se i pro aromatizaci dechu.
Používá se do sladkých pokrmů-sušenek, kompotů, švestkových povidel, k ochucování sirupů, likérů a léčivých čajů, ale také do masitých, drůbežích a rybích pokrmů a k plodům moře zvláště v čínské, japonské a vietnamské kuchyni.

Seznam jednodruhových koření

Hlavní strana

Stáhněte si: Letáček na koření (161 kB)

 

Těšíme se na Vaší návštěvu

• Igel • Haškova 5, Praha 7 • +420602879152 / +420602382597 •
www.cajkorenikava.czinfo@cajkorenikava.cz
©2007–2016 Igel, všechna práva vyhrazena