Naše nabídka kávy bez příchutě:

 
  Brazílie “FAZENDA LAGOA“
Pěstuje se na farmě Fazenda Lagoa na kopcích Minas Gerais v jihovýchodní Brazílii. V ochutnávkách dosahuje nejvyššího hodnocení. Má vše, co má brazilská káva mít. Vyvážené aroma podobné čokoládě, které při ochlazení zesiluje. Má dlouhotrvající chuť, sladkou a měkkou.
  Costa Rica“TARRAZU“
Jižně od hlavního města San José leží Tarrazu, jedna z nejrenomovanějších oblastí pro pěstování kávy. Podle názoru panujícího v zemi, je tato káva nejlepší na světě. Protože se vyznačuje jemnou nenapodobitelnou chutí a skvělou vůní. Tato země žije jen z pěstování kávy, na jednu osobu vychází asi sto kávovníků. Velmi aromatická s plnou chutí a příjemnou kyselostí. Je speciálně pražena a proto nedráždí žaludek. Jsou mistři ve zpracování kávy.
  Cuba “TURQUINO“
Nejlepší zrno plantáže Turquino na východě a v centru Kuby.Roste především v horských kopcích 400-800m n.m.Plantáže obhospodařuje státní instituce.Nepoužívají umělá hnojiva a kávovníky jsou pod stálou kontrolou. Vysazování kávovníků i jejich sklizeň se provádí ručně.Nejlepší kubánská káva domácího typu je neporovnatelně vyrovnaná v chuti.Je to káva se silným aroma s kořeněnou a dlouhotrvající chutí a jemnější kyselostí.
  Etiopie“SIDAMO“
Pěstuje se v jižním okraji etiopských výšin v malách farmách. Nejvýše položenou oblastí je Harrar, kde najdete nejstarší kávovníky. Etiopie je kolébkou kávy a nejdůležitějším vývozcem arabiky. Tato káva není jednoduchá, má velmi širokou škálu chutí. Má silné kořenité aroma, čokoládovou těžkost a plnost.
  Guatemala Antigua “TERRA ROSA“
Pěstuje se na jihu země, kde vulkanické horské svahy Sierra Madre se svou úrodnou půdou nabízejí ideální podmínky pro pěstování kávy, Káva z Guatemaly patří k nejlepším na světě. Právě káva přivedla tuto zemi k bohatství. Má příjemné ovocné aroma s jemnou kyselostí v chuti, je harmonická. Po vychutnání přichází lehká kakaová známka.
  Káva ESPRESSO “ DON VITO “
Tato velice kvalitní směs na přípravu espressa pochází z vyhledávaných Brazilských kávových plantáží. Tato zrna se smíchají s vynikajícími zrny z Afrických a Jihoasijských pohoří. Espresso “Don Vito“ je směs ze 100% arabiky, je silné, s neporovnatelnou kombinací sladkosti a kořenitosti. Jeho komplexní aroma rozbuší srdce znalce.
  Kenya “KIUNDI“
Pěstuje se v jižních horninách na plantáži Kiundi. Sklizeň se provádí dvakrát do roka ručním sběrem. Keňské kávy mají zřetelnější kyselost, velmi nezvyklou plnou chuť s ovocno-čokoládovým aroma. Extra třída.
  Kolumbie - bez kofeinu
Pěstuje se v horách Kolumbie a praží se v Německu, kde se speciální jemnou metodou odděluje kofein.Vychutnavači káv se zde dostanou na pravou chuť.Tato káva má typicky kolumbijský charakter bez rozdílu v chuti.Má silné ovocné aroma s absolutní plností.Je to káva pro všechny milovníky kávy, kteří občas rádi zapomenou na kofein, ale ne na exkluzivní chuť kolumbijské kávy.
  Kolumbie “SUPREMO“
Pěstuje se v oblasti Medellin na severozápadě Kolumbie. Je jednou z nejlepších kolumbijských plantáží s ideálními podmínkami pro pěstování kávy. Má plné ovocné aroma s absolutní plností. Pro Kolumbii typická kombinace jemné kyselosti a měkkosti.
 

Nicaragua Maragogype superior “GIANTS“
Špičková káva z oblasti Jinotega. Pěstuje se ve vulkanické půdě na malých farmách. Po hledání stále lepší a lepší kávové kvalitě jsme našli Nicaraguu. Skrze fascinující, vyrovnanou a nezapomenutelnou chuť jsme jí dali přednost před Mexickou maragogype. Její chuť je kořeněná až krémová s vynikajícím aroma. Maragogype je označení kávy, která má zrna asi o 1/3 větší než zrna arabiky.

  Peru Organic “QUILLABAMBA“
Tato káva se pěstuje v oblastech “La Convencion“ a “Yantile“u nohou řeky Urubamba.Tento region se proslavil díky ruině “Machu Picchu“,která je zapsána v kulturním dědictví UNESCO.Tato arabika se vymývá jako ostatní kávy z Jižní Ameriky a tím získá její sladkost a fainová kyselost.Při prvním ochlazení se uvolní její ovocná chuť s typickým bourbonovým nádechem.Tuto kávu si můžete vychutnat v jakoukoliv denní dobu.
  Turkey Mokka
Speciální kávová sorta z Brazílie z oblasti “Minas“dává této kávě nezaměnitelný charakter.Má svou zvláštní chuť,která v jiné kávě je nežádoucí.Sílu a kořenitost této kávě přináší káva z Etiopie,kerá je přimíchána.Její fainové aroma vzniká jemným pražením ne moc do tmava.Doporučená je příprava jako mokka, ale každý jiný způsob přípravy není vyloučen.Delikátní krémová chuť se získá velmi jemným namletím.
  Santo Domingo
Naše káva pochází ze severozápadní části ostrova,kde leží nejlepší region pro pěstování kávy “Barahona“.Zrna se perou,přípravují a suší na slunci.V Japonsku se tato káva míchá s Blue Mountain.Ve Spojených Státech je jedním z domácích typů.Tato káva slibuje ideální souhru kyselosti,tělnatosti, sladkosti a vynikajícího aroma.Exotická káva,která vás zve na dovolenou do Karibiku.

Nahoru

Zpět na úvodní stranu kávy

Hlavní strana

Stáhněte si: Letáček na kávu (139 kB)

 

Těšíme se na Vaší návštěvu

• Igel • Haškova 5, Praha 7 • +420602879152 / +420602382597 •
www.cajkorenikava.czigel-cz@volny.cz
©2007–2016 Igel, všechna práva vyhrazena